Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-plumju-tomatiem/

Lazanja ar plūmju tomātiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4 EK olīveļļas
4 EK sviesta
1 liels sīpols
2 daiviņas ķiploka
~0.5 kg malta gaļa
1 burkāns, sagriezts
2 lauru lapas
2 krustnagliņas
1 TK timiāna
1 liela bundža itāļu plūmju tomāti( bez mizas)
1 maza bundžiņa tomātu pastas
lazanjas plāksnes
1/4 krūzes sagriezti pētersīļi
~250g riccota siers ( ja nav lieku biezpienu)
~300g mozzarela siers (esmu likusi arī parastu kāds ir mājās)
Gatavošana:
Svaigi rīvēts parmezana vai romano siers.
Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolu un ķiploku. Apcepina. Tad pievieno malto gaļu. Kad gaļa apcepusies pievieno burkānu, lauru lapas, krustnagliņas, timiānu un tomātus. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Uzliek vāku un uz mazas sutina pusotru stundu ik pa laikam apmaisot. Mērce būs palikusi biezāka, kam nepatīk tie maltas gaļas gabaliņi, var visu sablenderēt. Mums patīk ar visiem gabaliem. Tagad mērcei pievieno tomātu pastu, pagaršo vai neprasās vēl kāda garšviela un uz lēnas uguns pasutina vēl minūtes 15.
Uzvāra sālsūdenī lazanjas plāksnes. Nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un vēlreiz nokāš (tas lai neliptu).
Lielu cepamo trauku iesmērē ar sviestu, klāj lazanjas plāksnes, tad mērci, var vēl pa virsu uzlikt apceptas itāļu desiņas smalki sagrieztas. Tad paber pētersīļus un atkal liek plāksnes, tad riccota sieru, tad mērci, mazliet mozarela sieru un pētersīļus. Visu atkārto no sākuma. Man sanāk kādas 3x visu to klāšanu atkārtot.
Virsējā kārta ir lazanjas plāksnes labi apkaisītas ar parmezana vai romano sieru. Cep uz kādiem 180*C apmēram 30 minūtes vai kamēr lazanja ir iebrūna un mērce pa vidu burbuļo. Sanāk 7 lielas porcijas. Garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.
Iesūtījis:
Stiba

Komentāri

elina:
11.12.10 13:48:00

tas bija nevisai garsigi

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS