Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-sampinjoniem/

Lazanja ar šampinjoniem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
600-700 g šampinjonu
4 sīpoli
2 ķiploku daiviņas
3 ĒK olīveļļas
sāls
tikko malti melnie pipari
Bešamel mērcei:
60 g sviesta
60 g miltu
800 ml piena
125 g rīvēta siera
pēc vēlēšanās 2 naža gali rīvēta muskatrieksta
sviests veidnes ieziešanai
Gatavošana:
lazanjas plāksnes (atkarīgs no veidnes lieluma un satura. Es parasti ņemu 9, ja pildījums ir gaļas-sēņu un 12, ja tikai sēņu).
Sēnes sagriež šķēlēs, sīpolus sagriež plānos gredzenos, ķiploku izspiež caur spiedi. Pannā uzkarsē eļļu un visu to kādas minūtes 5 apcep. Pieber piparus un sāli un ņem nost.
Bešameļa mērci taisa šādi: katliņā izkausē sviestu, tad iesijā miltus un apbrūnina zeltainus. Maisot pakāpeniski pievieno pienu, pieliek sāli un ja grib arī baltos pipariņus. Visu maisa un vāra kādas 5 minūtes. Pēc tam iemaisa sarīvēto sieru un muskatriekstu. Masa paliek tāda pabieza.
Lazanjas veidni (četrstūraina, nedaudz iegarena sacepuma veidne) ieziež ar sviestiņu, tad ielej daļu Bešameļa mērces, klāj izmērcētās lazanjas loksnes (tā lai maliņas nedaudz pārklātos viena otrai), tad sēnes, mērci, loksnes, sēnes utt, kamēr veidne pilna un pietiek sastāvdaļu. Visu nobeidz ar Bešameļa mērces kārtu un var uzkaisīt vēl pa virsu nedaudz rīvēta siera. Šauj iekšā cepeškrāsnī un cep.
Iesūtījis:
Sanchulis

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS