Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-siera-merci/

Lazanja ar siera mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
16 lazanjas plāksnes
fetaki
Siera mērcei:
150 - 200 g Fetaki siers
800 ml piens
2 ĒK miltu
2 ĒK sviesta
malti baltie pipari
estragons
Boloņas mērce:
400 - 500g maltas jauktās gaļas (cūkas un liellops 50/50)
garšvielas
zaļās olīvas
1 bundža tomātu bez mizas
olīveļļa
garšvielas
sāls
ķiploks
Gatavošana:
Siera mērce: uz pannas izkausē sviestu, iemaisa miltus un nedaudz pacep. Pa porcijām lēni pielej pienu – nepārtraukti maisot, lai neveidotos kunkuļi. Tad piedrupina sieru, pieber garšvielas, sāli un uzvāra.
Boloņas mērce: eļļā apcep gaļu, pievieno tomātus un karsē līdz škidrums iztvaikojis. Pievieno sagrieztas olīvas, piespiež ķiploku un garšvielas, lai būtu veidotos asa un pikanta garša.
Cepamo trauku ietauko, liek ½ Boloņas mērces, virsū plāksnes, tad ½ siera mērces, lazanjas plāksnes kārta, ½ Boloņas mērce, lazanjas plāksnes kārta, ½ siera mērces. Pa virsu uzdrupina fetaki. Cep 200*C ~ 25 – 30 minūtes.
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS