Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-ar-vinu-un-seleriju/

Lazanja ar vīnu un seleriju

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
sīpols
3 vidēji burkāni
selerijas sakne
olīveļļa
0,7 kg maltas gaļas
5 ĒK sarkanais sausais vīns
garšvielas
Gatavošana:
Apcep dārzeņus olīveļļā: sagriezts sīpols, rupji sarīvēti burkāni, selerijas sakne. Kad dārzeņi apcepti, pievieno malto gaļu. Beigās pievieno sarkano sauso vīnu un pieliek garšvielas. Pa to laiku, kamēr cepās gaļa nomizo 3 tomātus (var arī nemizot) un sagriež šķēlītēs.
Sagriež šķēlēs 0.5 kg siera (iesaka parmazānu).
Liek sildīties 1 l pienu.
Atsevišķā pannā sāk gatavot mērci: izkausē 100 g sviestu un uz lēnas uguns, visu laiku maisot lēnām pievieno 6 ĒK miltus. Tad lēnām, maisot pamazām pievieno siltu pienu (jāmaisa ātri, lai neveidojās kunkuļi). Pievieno maltu muskatriekstu 1 ĒK. Karsē kamēr mērce sabiezē un gaļa beigusi cepties. Gatavo pannu.
Rezumē: pannā (var izmantot arī karstumizturīgos traukus) liek pirmo kārtu ar mērci,
otro kārtu - lazanjas šķēles vienu kārtu (es lieku divas),
trešā kārta ir gaļa,
ceturtā kārta ir mērce,
nākošā kārta ir siers,
sestā kārta - tomāti,
tad atkal plāksnes;
tad gaļa;
tad mērce;
beigās pa virsu bieza kārta ar sieru. Cep plītī 30 minūtes 180*C.
Iesūtījis:
Vārniņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS