Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/lazanja-i/

Lazanja I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 paciņa lazanjas plāksnes. Bet - lazanjas plāksnes var diezgan veiksmīgi aizstāt ar plānajām (bada) pankūkām (tās gatavo - uz katrām 2 ēdamkarotēm ar kaudzi miltu 1 ola, pirms liekam olas, atšķaidam miltus ar pienu vai ūdeni, līdz veidojas diezgan šķidra masa, tad olas pieliek un izcep)
Gaļas pildījumam:
~ 400 g maltās gaļas
tomātu mērce vai boloņas mērce
1 liels burkāns
1 vidējs sīpols
malti pipari
ja ir, 2 TK sinepju sēklu
Bescamelle pildījumam:
1 ½ glāze piena,
1 ĒK sviesta,
mazliet sāls
½ TK miltu
rīvēts siers (kāds garšo - holandes, kreivijas, bauskas, ugličas, čedars utt)
Gatavošana:
Mērces :
Apcep malto gaļu, un to sulu, kas krājas nolej katliņā. Apcep smalki sagrieztus sīpolu un burkānu, pieliek apcepto gaļu, sāli, piparus sinepju sēklas, un pievieno ½ burkas Spilvas "boloņas" mērci.
Katliņā, kur gaļas sula, pievieno pienu, sviestu, sāli, mazliet piparu, kad uzkarsis, pievieno miltus un dūšīgi samaisa.
Ja ir forma, tad ieziež to ar sviestu un ieklāj lazanjas plāksnes 1 kārtā (plānās pankūkas 2 kārtās).
Sekojošais - liek 1 kārtu "boloņas" mērces, pārklāj ar kārtu lazanjas plāksnīšu (vai 1plāno pankūku) kārtās, tad rīvētu sieru, kuru piesūcina ar "besciamelle", tad atkal lazanjas plāksnīšu kārta (vai pankūku) un atkal "boloņas", utt. kamēr beidzas mērces un lazanjas plāksnes.
Pēdējā kārta visreālāk būs abu mērču sajaukums. Un lai. Tur vēl var uztupināt pāris sviesta piciņu (ja skaita kalorijas,tad gan laikam nevajag).
Liek cepškrāsnī, un cep, kamēr lazanjas plāksnes var viegli ar dakšu pārdurt.
Piezīmes: Man nav formas. No situācijas izeju šādi - paņemu cepamfoliju, izripinu 2 kārtās, pa vidu novietoju 3-4 lazanjas plāksnītes blakus, pielieku malu tiesu ~5cm, un uzloku uz augšu. Stūrus aizloku aiz malām, lai forma turas kopā.

Iesūtījis:
Eduards

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS