Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/makaroni-ar-darzeniem-un-kaperiem/

Makaroni ar dārzeņiem un kaperiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 baklažāns
2 dzeltenās paprikas pākstis
750 g tomātu
saišķītis bazilika
50 g siera
4 ķilavu filejas
50 g melno olīvu bez kauliņiem
2 ēdamk.kaperu
2 ķiploku daiviņas
400 g makaronu
6 ēdamk. olīveļļas
sāls
malti melnie pipari
Gatavošana:
Baklažānu sagriež 1 cm gabaliņos, ieber sietā, pārkaisa ar sāli un ļauj ievilkties. Paprikas pākstīm izņem sēklas un karsē 225 grādu karstumā, līdz miziņa kļūst brūna. Izņem, apklāj ar mitru dvieli, novelk miziņu, atdzesē, sagriež mazos gabaliņos.
Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk miziņu, izņem sēklas. Mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
Ķilavu filejas noskalo, nosusina, sīki sakapā. Tāpat arī melnās olīvas. Ķiploka daiviņas sagriež plānās šķēlītēs.
Baklažānu gabaliņus noskalo, nosusina. Lēzenā katlā sakarsē olīveļļu un apcep baklažānus, ķiplokus, pievieno ķilavas, tomātus, samaisa, pieber sāli un piparus. Uzliek vāku, vāra 15 min. Sarīvē sieru.
Lielā katlā 3-4 l sālsūdenī uzvāra makaronus.
Mērcē iemaisa paprikas gabaliņus, olīves un kapersu, pasautē. Makaronus nokāš, iemaisa tajos 2 ēdamk. olīveļļas.
Mērcei pievieno sāli, piparus, samaisa ar makaroniem. Pārkaisa bazilika lapiņas un rīvētu sieru.
Gatavošanas laiks:
120 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS