Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/makaroni-ar-maltas-galas-gailenu-merci/

Makaroni ar maltās gaļas - gaileņu mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4 lielām porcijām:
400 g makaroni
1 burkāns
1 sīpols
200 g gailenes
sviests
eļļa
350 g maltā gaļa
125 ml baltvīna + 125 ml ūdens (ja nav vīna, šo var aizvietot ar 300 ml buljona)
1 ĒK tomātu pasta (liku nedaudz vairāk)
malti melnie pipari
malta paprika
pētersīļu zaļumi
Parmas siers pārkaisīšanai
Gatavošana:
Izvāra makaronus. Sīpolus sīki sakapā, burkānus sarīvē un gailenes sagriež. Gailenes apcep sviestā, kad gatavas, noņem no uguns un atliek malā. Eļļā apcep sīpolu un burkānu, pievieno malto gaļu un cep, līdz mainās krāsa. Tad pievieno tomātu pastu, sāli, piparus, malto papriku, ūdeni + vīnu (vai buljonu) un uz vidējas uguns sautē ~ 10 minūtes. Tad pievieno gailenes un pētersīļus un vēl pāris minūtes pasautē. Visbeidzot mērcē iemaisa makaronus, kārtīgi izmaisa, izsilda un pasniedz. Pirms pasniegšanas pārkaisa rīvēto sieru.
Iesūtījis:
Mafalda
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS