Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/pasta-ar-pikantam-galas-bumbinam/

Pasta ar pikantām gaļas bumbiņām

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g spirālveida pastas
saplucināts, svaigs baziliks greznošanai
Tomātu un bazilika mērce:
1 ĒK olīveļļas
1 sīpols, sagriezts gabaliņos
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
800 g konservētu sagrieztu tomātu
1 TK pūdercukura
sāls
malti melnie pipari
Gaļas bumbiņas:
500 g maltas tītara vai vistas gaļas
2 ĒK sakapātu pētersīļu
1 šķipsna kaltēta timiāna
60 g Parmas siers, sarīvēts
60 g svaigi saberztas maizes
1 ola, sakulta
mazliet olīveļļas cepšanai
Gatavošana:
1. Gatavo tomātu un bazilika mērci. Dziļā cepamā pannā uzkarsē eļļu. Sīpolus un ķiplokus liek uz pannas un apmaisot apcep 3 - 4 minūtes.
2. Pievieno tomātus, cukuru, pieber sāli, piparus un kārtīgi samaisa. Mērci silda pannā bez vāka ~20 minūtes, kamēr sīpoli mīksti un mērces daudzums samazinās.
3. Gatavo gaļas bumbiņas. Lielā bļodā sajauc malto gaļu, pētersīļus, timiānu, Parmas sieru, maizes drupatas un olu. Pieber sāli un piparus. Ar mitrām rokām veido gaļas bumbiņas krietna valrieksta lielumā.
4. Lielā cepamā pannā uzkarsē eļļu. Gaļas bumbiņas liek uz pannas un cep ~8 minūtes, līdz tās apbrūnē un izcepas. Bumbiņas nosusina ar papīra dvieļiem, pievieno tomātu mērcei un viegli karsē ~5 minūtes.
5. Pastu vāra kā pastu, kamēr mīksta. Nosusina un uzlej mērci ar gaļas bumbiņām. Grezno ar baziliku un liek galdā.

* pirkstiņus varēja norīt!
** recepte no Mērijas Berijas "Klasiska mājas virtuve". Paredzēta 8 personēm, bet apšaubu... varbūt vienīgi 8 maziem puncīšiem.
Gatavošanas laiks:
1 stunda
Iesūtījis:
hophop

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS