Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/makaronu-edieni/spageti-boloniesu-gaume/

Spageti boloņiešu gaumē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
350 g spageti no rupja maluma miltiem
115 g šķēlītēs sagrieztu sēņu
4 ēdamk. olīveļļas
1/2 tējk. kaltēta bazilika
225 g sasmalcinātu sīpolu
1/2 tējk. kaltētas raudenes
1 saspiesta ķiploka daiviņa
1/4 tējk. rīvēta muskatrieksta
400 g sasmalcinātu konservētu tomātu
2 ēdamk. tomātu biezeņa
115 g kubiņos sagrieztu burkānu
300 ml dārzeņu buljona vai ūdens
2 šķēlītēs sagriezti selerijas stublāji
175 g vārītu pupiņu
1 neliela, kubiņos sagriezta sarkanā paprika , kurai izņemtas sēklas
2 tējk. sojas miltu
sāls un svaigi malti melnie pipari
rīvēts veģetārs Parmezānes siers
Gatavošana:
Spageti ieliek lielā kastrolī ar verdošu sālsūdeni un vāra 10-12 minūtes vai arī līdz brīdim, kad tie ir gatavi. Pa to laiku lielā pannā uzkarsē eļļu un apmaisot, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir viegli apbrūnējuši. Pievieno tomātus un uzglabāto sulu, burkānus, seleriju, sēnes, papriku, baziliku, raudeni, muskatriekstu, tomātu biezeni un buljonu vai ūdeni. Rūpīgi samaisa un uzvāra, samazina karstumu, uzliek vāku un apmaisot, vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes vai arī līdz brīdim, kad dārzeņi ir gatavi. Pievieno vārītas pupiņas un apmaisot, karsē vēl 5 minūtes. Sojas miltus samaisa ar nedaudz ūdens un pievieno mērcei, tad maisot ļauj pavārīties 2 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Spageti nokāš un kārto uz sasildītiem servējamiem šķīvjiem, tiem virsū uzlej dārzeņu mērci un pārkaisa ar Parmezānes sieru.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS