Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/cala-galas-edieni/cala-cepetis-ar-citroniem/

Cāļa cepetis ar citroniem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 cālis
3-4 citroni
2 ĒK saulespuķu eļļas
sāls un pipari
1 glāze buljona
nedaudz medus
malciņš brendija
Gatavošana:
Pagatavo maisījumu - saulespuķu elļu sajauc ar 1 citrona rīvēto miziņu, sāli un pipariem, ar to ieberžē cāli no iekšpuses un ārpuses. Citronu sagriež šķēlītēs, ar tām pilda cāli. Cepeti nosien, liek sautējamā katlā, pārliek ar citrona šķēlītēm, pielej buljonu. Liek cepeškrāsnī 200 grādos, cep aptuveni 40 min, ik pa laikam aplaistot ar cepeša šķidrumu. Nedaudz medus sajauc ar citrona sulu, pievieno brendiju. Cepetim noņem citrona šķēlītes un pārziež ar sagatavoto maisījumu, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, līdz ir izveidojusies kraukšķīga, spīdīga garoziņa.
Iesūtījis:
VecPoga

Komentāri

kārums:
14.11.10 08:54:06

Loti laba un ērta recepte. Cālis sanāk ļoti garšīgs. Jo vairāk citronu jo garšīgāk. Vienīgi ilgi jāsutina, lai būtu mīksts.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS