Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/cala-galas-edieni/calis-tabaka-i/

Cālis tabakā I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 svaigs cālis vai 1 – 1,5 kg vistas
garšvielas "Cālis tabakā"
ķiploks
medus
eļļa
sāls
50 g sviesta
1 citrons
Gatavošana:
Ņem svaigu cālī, garšvielas-"cālis tabakā". Uztaisa putriņu no ķiploka, medus un nedaudz eļļas. Cāli ieziež ar garšvielām un sāli. Nedaudz atstāj iemarinēties. Cālim iekšā ieliec ~ 50 gr sviesta, veselu citronu (uz pusēm sagrieztu) un var kādu veselu ķiplociņu.
Cāli apsmērē ar ķiploka – medus putriņu, lai ādiņa kraukšķīgāka. Ar nazi nedaudz iegriez pie stilbiem un nedaudz sadursti šur tur, dūruma vietās var ielikt ķiploka daiviņas. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 -50 minūtes 225*C.
* garšvielas "Cēpļonok tabake'' ir Maskavas ražojums firma Cykoria. Nemaksā dārgi, bet garša vienreizīga - pērku Betā – Mežciemā, bet redzēju arī Sky.
Iesūtījis:
deivucis

Komentāri

madcat:
22.04.12 15:09:07

Nevis "cālis tabakā", bet gan "tapakā".Ēdiena nosaukums radies no pannas kurā to pagatavo.Šī gruzīnu panna saucas "Tapaks".

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS