Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/cala-galas-edieni/nudelcalis/

Nūdeļcālis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/12 porcijām/
1 cālis
½ l piena
150 g nūdeles
150 g sviesta
2 olas
malti melnie pipari
120 g rīvēta siera
sāls
60 g milti
Gatavošana:
1. Nomazgā cāli un sadala to gabalos, liek nedaudz sālītā ūdenī un vāra. (Buljonu pēcāk vajadzēs, tāpēc nevajadzētu pārsālīt.) Kad cālis izvārījies, atdala gaļu no kauliem un sasmalcina. Uzvāra nūdeles nedaudz sālītā ūdenī, kad tās gatavas, apskalo ar aukstu ūdeni.
2. Kamēr cālis vārās, pagatavojam mērci. Uzkarsē 60 g sviesta un, kad tas izkusis, iejauc miltus. Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot vāra dažas minūtes kamēr piens sāk nedaudz biezēt. Pievieno garšvielas, sieru un vienu olas dzeltenumu, labi samaisa.
3. Uzkarsē pannā 60 g sviesta un apcep cāļa gaļas gabaliņus, Kad tie top zeltaini brūni, ņem nost. Nokāš nūdeles un arīdzan apcep sviestā. Sajauc ceptās nūdeles ar mērci.
Noslēdzamā traukā (vislabāk izmantot ugunsdrošā stikla trauku, bet var izmantot arī “pīli”) ieklāj pusi no nūdeļu un mērces maisījuma. Tad ieklāj apceptos vistas gabaliņus un pārklāj tos ar otru pusi nūdeļu un mērces maisījuma. Pārklāj ar rīvētu sieru un sakultu olu. Cep karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Kad cepums top skaisti brūns, tas ir gatavs. Pasniedz ar kartupeļu biezeni.
Iesūtījis:
Lauksaimnieks

Komentāri

ikse:
02.01.08 11:14:30

Priekš kam kartupeļu biezenis, ja tur jau ir nūdeles????? Te drīzāk pēc salātiem prasās...
ga:
29.08.10 17:31:01

vispār, nenormāli garš''igs... putra večiem vajadzīga, lai pie;estos, bet man arī garšoja, tikai ņēmu mazu piciņu...

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS