Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/citi-putnu-galas-edieni/fazana-cepetis-ar-apelsina-pildijumu/

Fazāna cepetis ar apelsīna pildījumu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 apelsīni,
sāls,
pipari,
1/4 EK paprika,
pētersīļi,
3 bekona šķēlītes ,
1 dl rozīnes,
1 fazāns,
1/2 TJ kaltētas vai svaigas salvijas,
3 ķiploku daivas,
sviests,
2.5 dl baltvīns (sauss)
Gatavošana:
uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izspiež sulu no 1 apelsīna to pārlej putnam un iespiež drusku putna vēdera dobumā. Ierīvē putnu ar sāli, pipariem un papriku. Sagriež otru apelsīnu 4 daļās un iebāž to putna vēderā kopā ar ķiplokiem un pētersīļiem. Iesmērē ar sviestu fazāna krūti, pārliek tai bekona šķēles, ietin folija un cep 45 minūtes.
Uzsilda vīnu līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno rozīnes atstājot uz to laiku kamēr fazāns cepas. Pēc 45 min noņem foliju no fazāna un pārlej ar vīnu, cep vēl 45 minūtes (vai kamēr iedurot ar dakšu fazāna kājā, iztekošā sula ir dzidra) . Ik pa laikam pārlejot fazānu ar vīnu no cepešpannas. Izņem putnu un pasniedz ar cepeša sulu kā mērci.
Iesūtījis:
Cinsh

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS