Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/citi-putnu-galas-edieni/lauku-irbe-apelsinu-merce/

Lauku irbe apelsīnu mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4 irbītes
4 šķēles cūku speķa
1 ĒK sviesta
½ TK sāls
¼ TK balto piparu
200 g vistas buljona (kubiņš+ ūdens)
3 apelsīni
2 TK miežu vai kukurūzas miltu
1 ĒK sasmalcinātu pētersīļu
30 g saberztu valriekstu
Gatavošana:
Putnus notīra. Katram pie krūtiņas ar koka iesmiņu piestiprina speķa šķēli. Putnus viscaur apbrūnina sakarsētās taukvielās. Uzkaisa sāli un piparus. Putnus liek katlā. Pielej vistas buljonu. No diviem apelsīniem izspiež sulu un lej katlā. Putnus zem vāka sautē apmēram 50 minūtes, līdz tie pavisam mīksti. Irbes izceļ no katla. Izņem kaulus, gaļu sagriež. Buljonu uzvāra un iebiezina ar ūdenī iemaisītiem miežu vai kukurūzas miltiem. Iemaisa pētersīļus un valriekstus.
Iesūtījis:
Edīte

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS