Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/piles-galas-edieni/pildita-pile/

Pildīta pīle

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 pīle (apmēram 2kg),
100g rozīņu,
100g portvīna,
2 skābeni āboli,
1 sīpols,
1 baltmaizes rika,
1 citrons,
2 TK sāls,
1/4 TK balto piparu,
2 EK margarīna vai sviesta,
1 TJ franču garšvielu maisījuma
mērcei:
200 g cepšanas šķidruma + buljons no 1 kubiņa un ūdens,
50 g ābolu etiķa,
100 g sviesta,
sāls,
baltie pipari
Gatavošana:
1.Rozīnes liek portvīnā marinēties. Ābolus nomizo, sagriež gabalos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Sadrupina maizes rikas mīkstumu.
2.Pīli noskalo. No iekšpuses un ārpuses ierīvē ar citronu, TK sāls un šķipsniņu piparu.
3.Sīpolus dažas min. cep pannā sakarsētās taukvielās. Pievieno ābolus, sadrupināto maizi,1 TK sāls, šķipsniņu piparu, franču garšvielas, rozīnes, vīnu.
4. Pīli pilda ar ābolu maisījumu. Putnu nosien un liek cepamajā traukā vai cepešpannā.
5.Cep 175grādos 1,5-2 stundas.
6.Putnu izņem no krāsns un ietin alumīnija folijā.
7.Cepešanas buljonu nokāš, nosmeļ taukus. Ļoti svarīgs punkts, jo tie būs, un diezgan daudz. Pievieno vajadzīgo daudzumu gaļas buljonu un ābolu etiķa.
Visu laiku maisot, pa karotītei pievieno sviestu, sāli un piparus.
8.Sagrieztu pīli pasniedz ar pildījuma šķēlēm, rīsiem, mērci.
Iesūtījis:
kaija

Komentāri

vim:
25.12.08 17:48:31

Noteikto sastāvdaļu trūkuma dēļ ābolu vietā izmantoju apelsīnus, portvīna vietā parastu sarkanvīnu, no sevis pieliku arī ķiplokus, bet citādi sekoju receptei. Rezultāts bija brīnišķigs un ļoti interesants. Pat mans citādi ēdiena ziņā ļoti konservatīvais vīrs slavēja cepeti :-)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS