Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/piles-galas-edieni/pildits-piles-cepetis/

Pildīts pīles cepetis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(5-6 personām)
2 pīles,
3 - 4 pīļu aknas,
sardele,
50 gr sviesta,
1/2 karotes berztas baltmaizes,
ola,
pētersīļlapas,
100 gr sviesta,
1 litrs karsta ūdens,
1/ 2 tējk. miltu,
sāls.
Gatavošana:
Padarinātām, notīrītām un nomazgātām pīlēm iepilda zem krūšu ādas biezeni, ko pagatavo 2 - 3 reizes maltas pīļu aknas sajaucot ar sīki sakapātu sardeli, izmērcētu, nospiestu baltmaizes mīkstumu, izkausētu sviestu, berztu baltmaizi, sakultu jēlu olu, smalki kapātām pētersīļlapām un sāli. Pildītas pīles sašuj ciet, apkaisa ar sāli, ar krūšu pusi ieliek sabrūninātā sviestā un 1 1/2 - 2 st. cep karstā krāsnī, pa laikam aplaistot.
Cepeša piedegas nokasa no pannas, savāra ar iekaisītiem miltiem, ūdeni, sāli un izkāš, dod galdā atsevišķā traukā. Pīles sagriež gabalos, sakārto uz garenas bļodas un pasniedz ar brūniem kartupeļiem un brūkleņu ievārījumu.
Iesūtījis:
Lauksaimnieks

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS