Pīles cepetis itāļu gaumē
- Sastāvdaļas:
- vienu pīli
sāli
100 g margarīnu
1 olu
100 g baltmaizi
pīles “iekšas” (sirds, aknas)
pāris šķipsnas rīvētu muskatriekstu
1 ĒK kapātus pētersīļus
taukus cepšanai
2 apelsīnus
1,5 TK kartupeļu miltus
1,5 ĒK sviestu - Gatavošana:
- Tīru pīli noskalo, nosusina un no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāli.
Margarīnu kopā ar šķipsnu sāls un mazliet norīvētas apelsīnu mizas kārtīgi saputo.
Pievieno olu, izmērcētu un nospiestu baltmaizi, sīki sagrieztās aknas, sirdi, muskatriekstu, pētersīļus.
Masu pilda pīlei puncī, aizšuj kaklu un vēderu ciet.
Putnu apcep uz pannas sakarsētā margarīnā, tad šauj cepeškrāsnī, pannā palej nedaudz ūdeni vai buljonu un cep, kamēr putnis mīksts, pa laikam apgrozot un aplaistot ar šķidrumu. Kad nu pīle mīksta, šo aplaista ar 1⁄2 apelsīna sulu.
Cepeša šķidrumu nokāš, uzvāra un iemaisa ūdenī izšķīdinātus kartupeļu miltus.
Atlikušo apelsīnu nomizo, sadala daiviņās un tās īsi apcep sakarsētā sviestā. Pasniedz kopā ar pīli un kartupeļu kroketēm. - Iesūtījis:
- Nora
Komentāri
Mans komentārs: