Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/titara-galas-edieni/noras-karamelizeta-titara-krutina/

Noras karamelizēta tītara krūtiņa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
700 g tītara filejas
3 lauru lapas
1 neliels rozmarīna zariņš
50 g medus
70 g sviesta
3 apelsīni
sāls un pipari
svaigi salāti ar eļļas - etiķa mērci
2 TK kaperu
mazliet loku
Gatavošana:
Gaļu noskalo, nosusina un kārtīgi sapiparo. Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas, tajā uzsilda lauru lapas un rozmarīna zariņu. Liek iekšā fileju un lielā karstumā no visām pusēm kārtīgi apcep. Samazina liesmu un turpina sautēt.
Sveistu sagriež plānās šķēlītēs. Vienu šķēli liek uz filejas, ļauj izkust. Fileju apgriež, uzliek atkal sviesta šķēli un ļauj izkust. Tā turpina, kamēr viss sviests izkausēts.
Pievieno medu un, regulāri apgrozt fileju, ļauj medum sakaramelizēties (gaļa no ārpuses kļūst tumša, zeltaini dzeltena).'Fileju izņem no pannas, ietin alumīnija folijā un liek līdz 80 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī - siltumā.
Vienam apelsīnam norīvē mizu, no visiem 3 izspiež sulu, lej pannā un novāra līdz vēlamajai konsistencei. Mērci izkāš caur sietiņu.
Gaļu sagriež plānās šķēlītēs.
Uz šķīvja vienas puses liek svaigos salātus, uz otras kārto tītara fileju, pārkaisa ar lociņiem un kaperiem, virsū uzpilina mērci.
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS