Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/grileta-vista-ar-barbekju-merci/

Grilēta vista ar barbekjū mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg vistu stilbiņu vai spārniņu
grila mērce (noperkama veikalā)
Barbekjū mērcei:
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
2 ĒK eļļas
400 g sasmalcinātu konservētu tomātu
100 g ūdens
1 ĒK cukura
3 ĒK čilli- tomātu ketčupa
1 TK čilli pulvera
2 TK timiāna
1 tK paprikas pulvera
1 TK kanēļa
½ TK sāls
¼ melno piparu
Gatavošana:
Vistas gabaliņus apziež ar grila mērci un liek uz plāts. Cep cepeškrāsnī vai dārza grilā. Gatavību nosaka ar koka irbulīti. No gatavas vistas izdalās dzidrs šķidrums. Sīpolus un ķiplokus notīrra un sasmalcina. Nedaudz apcep sakarsētā eļļā. Pievieno sasmalcinātus tomātus, ūdeni, cukuru, čili tomātu ketčupu un pārējās garšvielas. Mērci vāra apmēram pusstundu, līdz iztvaiko puse no šķidruma daudzuma. Mērci puto, līdz iegūst viendabīgu masu. Var izmantot mikseri. Kad vistas gabaliņi gandrīz gatavi, uz brīdi tos izņem no cepeškrāsns un apziež ar sagatavoto mērci. Turpina cept. Pasniedz ar atlikušo mērci, cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem.
Iesūtījis:
Edīte

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS