Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/iesieta-vista-ar-aboliem/

Iesieta vista ar āboliem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
~ 1,5 - 2 kg vista
3 - 4 skābi, vidēji (Latvijas rudens) āboli
pārtikas virve
koka zobu bakstamie
smaržīgie pipari
lauru lapas
balzamiko etiķis
karijs
malti melnie pipari
rupjais sāls
piedeva vistas gaļai (Santa Maria)
rapšu eļļa
Gatavošana:
Veselu vistu ierīvē ar augstāk minētajām garšvielām (arī iekšā). Vistu sapilda ar veseliem (nemizotiem un nesagrieztiem) āboliem (cik vien salien).
Vistas kājas sasien krusteniski un sasien spārnus (apsienot ap vistu pārtikas virvi).
Divus ābolus pārgriež uz pusēm, saliek uz vistas un piestiprina ar zobu bakstāmajiem. Vistai ļauj pāris stundas pamatinēties vēsā vietā.
Apmēram 15 minūtes pirms cepšanas ieslēdz cepeškrāsni un uzkarsē līdz max. temperatūrai (piem. 250-275*C).
Vistu uzliek uz cepamās pannas, kura iesmērēta ar rapšu vai olīveļļu. Pārkaisa vistu ar rupjo sāli (tas izveidos smuki brūnu, kraukšķigu ādu) un liek iekšā (var ieslēgt ventilatoru, lai ātrāk pierauj).
Cepot visu laiku jāseko, kad paliek vista brūna (izskatās - ka jau gatava) nogriež uz 150*C un atver cepeškrāsni, lai izlaistu lielo temperatūru. Tad aizver durtiņas un turpina cept ~ 1,5 - 2 stundas, bez ventilatora, ar ieslēgtu apakšu un augšu.
Gatavai vistai var izņemt ābolus. No āboliem noņem miziņu un serdenes un var pagatavot krējuma - mārutku mērci. Iemaisot ābolus, piparus, sāli un nedaudz ābolu etiķi.
Var pasniegt ar pirms tam novārītiem kartupeļiem un pēc tam apceptiem cepekškrāsnī pie lielas temperatūras ar grillu vai ventilatoru.
Vista tiešām sanāk sulīga iekšā un kraukšķīga no ārpuses.
* pēc apbrūnināšanas cepšanas ilgums var pārsniegt 2 stundas, ja vista ir lielāka. Galvenais nepāržāvēt un neizņemt par ātru, lai nevarētu atdalīt gaļu no kauliem.
Bildes:
Iesūtījis:
Brat2
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Ieva:
16.10.09 09:44:49

Izlasiju , uztaisiju , apēdu. Jā recepte ir perfekta, sanāca lieliski tikkai es izmantoju broleri un cepu 3stundas. Paldies par recepti.

p.s.
no āboliem sanāk lieliska mērce, iesaku visiem !

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS