Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/marineta-vista-ar-krejuma-merci/

Marinēta vista ar krējuma mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 broileris (apm. 1 kg)
Sāls marinādei:
Apm. 50 g sāls
1 ½ ĒK cukura
1 l ūdens
Vārīšanai:
Apm. 800 g ūdens
2-3 pētersīļu zariņi
5 baltie pipari
1 sīpols
Zaļajai mērcei:
1 ābols
150 g skāba krējuma
½ ĒK rīvētu mārrutku
3 ĒK sasmalcinātu diļļu un pētersīļu
Gatavošana:
Vistu sadala četrās daļās. Ūdenī izšķīdina cukuru un sāli. Vistas gabalus liek sāls marinādē un atstāj vēsumā apm. uz 24 stundām. Ūdenī liek pētersīļu zariņus, baltos piparus, nomizotu sīpolu un vāra 5 minūtes. Pievieno vistu un vāra 20-25 minūtes, līdz tā gatava. Katliņu liek ar aukstu ūdeni piepildītā izlietnē un ātri atdzesē. Pēc tam vistai atdala no kauliem un noņem ādu.
Gatavo mērci. Sarīvē ābolus un kopā ar mārrutkiem, dillēm un pētersīļiem pievieno skābajam krējumam. Lielā servējamā traukā kārto salātu lapiņas. Uz salātu lapām liek šķēlītēs sagrieztu vistu. Starp gaļas šķēlītēm lej krējuma mērci. Klāt pasniedz vārītus kartupeļus.
Iesūtījis:
Edīte

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS