Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/noras-coq-au-vin/

Noras Coq au Vin

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(2 personām)
25 g brokastu bekona
1 neliels burkāns
100 g balto sīpolu
2 vistas filejas (~ 250 g)
2 nelieli vistas stilbiņi (~ 300 g)
sāls, pipari
1 ĒK eļļas
1 ĒK sviesta
2 ķiploka daiviņas
1 ĒK tomātu pastas
400 ml Beaujolais vīna
2 lauru lapas
100 g šampinjonu
pa 2 zariņiem svaiga timiāna, pētersīļu, majorāna
pēc vēlēšanās – timiāns un lauru lapas dekorēšanai
Gatavošana:
1. Bekonu sagriež kubiņos. Notīra sīpolu un burkānu, sīpolu sagriež garenās strēmelēs, burkānu – slīpi plānās ripiņās.
2. Vistas filejas un stilbiņus noskalo aukstā ūdenī, nosusina, ierīvē ar sāli un pipariem.
3. Pannā sakarsē eļļu, apcep bekonu, pievieno sviestu, kam ļauj īsi uzputot. Liek iekšā vistu un cep zeltaini brūnu.
4. Pievieno burkānu un sīpolu. Notīra ķiploku, izspiež pannā caur ķiploku spiedi. Iemaisa tomātu pastu. Uzlej vīnu, pievieno lauru lapas, uzliek vāku un sautē uz mazas liesmas ~ 45 minūtes.
5. Šampinjonus notīra (vislabāk to darīt ar virtuves otiņu), sagriež četrās daļās. Garšaugu zariņus sasien buntītē un kopā ar sēnēm liek pie vistas, vāra ~ 8-10 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
6. Garšaugus izņem no mērces. Ņem Coq au Vin ārā no mērces, liek uz 2 šķīvjiem, pārlej ar mērci un šampinjoniem. Pēc vēlēšanās var dekorēt ar timiāna zariņiem un skaistām lauru lapām.
Ekstra:
- Klāt labi garšos krāsnī uzsildīta franču baltmaize vai vārīti kartupeļi ar sviestu.
- Beaujolais vīna vietā var izmantot arī baltvīnu – Coq au Riesling. Šajā gadījumā vārīšanas laika beigās mērcē iemaisa 3 ĒK skāba krējuma.
- Šo ēdienu var labi sagatavot arī iepriekšējā vakarā, tad vislabāk ņemt tikai vistas fileju, bet šampinjonus mērcei pievienot tikai ēšanas dienā.
Gatavošanas laiks:
~ 70 minūtes
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

kkoiunmbgvfdswfdzz:
15.03.08 15:43:52

ssastf yruy bxrasttd fgsyrts rredsa cbvus ztsks
uan:
15.03.08 15:45:52

sgdrfgggf

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS