Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/pikantie-vistas-gabalini-noras-gaume/

Pikantie vistas gabaliņi Noras gaumē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/4 cilvēkiem/
4 vistas filejas
sojas mērce
1 kg zaļās vai dzeltenās kāršu pupiņas
4 ķiploka daiviņas
¼ čilli pipara pāksts
5 ĒK olīveļļa
250 g cous-cous putraimi
salātlapas
citrona sula
Gatavošana:
Fileju sagriež gabaliņos, pārlej ar sojas mērci un ļauj marinēties, kamēr gatavo pupas.
Ķiplokus notīra, smalki sagriež vai izspiež caur ķiplokpresi. Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep ķiplokus. Sīki sakapā čilli pāksti, liek pie ķiplokiem un arī drusku apcep. Pupiņas noskalo, apgriež galus un liek pannā pie ķiplokiem. Cepina un nelielas liesmas 15 - 20 minūtes, ik pa laikam pamaisot, kamēr pākstis viegli apbrūnē un ir mīkstas. Uzkaisa drusku sāli, izmaisa un ņem nost no pannas.
Mazliet olīveļļā uz lielas uguns strauji apcep vistas gabaliņus, kamēr šie brūni un mīksti.
Atbilstoši aprakstam uz paciņas pagatavo kuskusu.
Uz šķīvja liek noskalotas un nosusinātas salātlapas, kuskusu (es lietoju "smilšu kūku" principu un ar krūzīti uztaisīju no kuskusa "kūciņas") , līdzās ceptās pupas un vistas gabaliņus. Pāršpricē ar nedaudz citronu sulu. Klāt ēdām vienkārši uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus.
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS