Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/pildita-vista-ar-brinzu-un-risiem/

Pildīta vista ar brinzu un rīsiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 vesela, sagatavota vista
sāls
2 sīpolo
30 ml eļļas
30 g sviesta
125 g rīsu
1 saišķis pētersīļu
2 zariņi oregano
450 g brinzas
svaigi malti melnie pipari
Gatavošana:
1. Vistu noskalo un nosusina. Lielā katlā uzvāra ūdeni. Pieliek 1 ĒK sāls un vāra vistu ~ 30 min.
2. Sīpolu nomizo un sīki sagriež. Pannā sakarsē sviestu un sīpolu apcep. Pievieno rīsus un maisot karsē, kamēr rīsi caurspīdīgi. Pievieno 350 ml vistas buljona. Pētersīļus un oregano noskalo, noplūc lapiņas un sīki sakapā. Zaļumus pievieno rīsiem. Pusi brinzas ar dakšiņu saspaida, iemaisa rīsos. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Vistu izņem no buljona, ļauj kārtīgi notecēt šķidrumam. Vistu liek cepeštraukā un piepilda ar rīsu masu. Ar irbulīšiem aizsprauž vistu ciet, piesien spārniņus un kājas pie vistas ķermeņa. Cepeštraukā pielej nedaudz buljona. Atlikušo brinzu sasmalcina un liek cepeštraukā apkārt vistai. Vistu cep cepeškrāsnī ~ 20 minūtes, kamēr tā smuki zeltaina.
Gatavošanas laiks:
35 min. + 50 min. vārīšanai un cepšanai
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS