Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/pildita-vistas-fileja/

Pildīta vistas fileja

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Liela vista (apm. 2 kg)
Pildījumam:
Gaļas gabaliņi no vistas, izņemot fileju
50 g kūpināta šķiņķa
vista aknas
1 TK sāls
½ saišķītis pētersīļu
1 ola
1 TK citronpipari
100 g saldā krējuma
1 puravs
Buljonam:
Kauli, ādiņa u.c. gabaliņi
ūdens
1-2 TK sāls
1 sāls
1 burkāns
pētersīļu zariņi
5 veseli baltie pipari
Mērcei:
200 g skābā krējuma
šķipsniņa safrāna
200 g bujona
1 ĒK milti
Gatavošana:
Vistu sadala. Fileju atstāj. Atlikušo gaļu un kūpināto šķiņķi sagriež mazos gabaliņos. Mikserī liek gabaliņos sagriezto putna gaļu (izņemot fileju), šķiņķi, aknas, sāli, sīki sagrieztus pētersīļus, olu, piparus un saldo krējumu. Saputo viendabīģā masā un atstāj vēsumā uz dažām stundām. Noskalo puravus. Atdala lapas un sālsūdenī nedaudz apvāra. Notecina. Zupas katliņā liek putna kaulus, ādiņu, pārējos gabaliņus, notīra sīpolu, pētersīļus un piparus. Vāra sālsūdenī apm. 30 minūtes. Buljonu izkāš un atdzesē. Noņem sastājušos tauku slāni. Filejās iegriež dziļu šķēlumu. Rūpīgi piepilda ar sagatavoto masu. Satin vīstokļos. Apkārt apliek purava lapas. Uzvāra apm. 500 g buljona. Pievieno fileju vīstokļus un vāra apmēram 30 minūtes.
Uzkarsē skābo krējumu. Pievieno safrānu un 200 g buljona. Uzvāra. Mērci iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem miltiem Vāra 3-5 minūtes.
Iesūtījis:
Edīte

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS