Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/quasi-austrumu-ediens-briva-improvizacija/

"Quasi" austrumu ēdiens - brīva improvizācija

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/2 personām/
1 lielu vistas fileju (vai tikpat cūkgaļas, vai liellopu gaļas, kas kuram patīk)
1 lielu sīpolu
1 lielu burkānu
2-3 daiviņas ķiploku
1 vidēju papriku, var miksēt dažādu krāsu (smukāk)
gaišo sojas mērci (light soy sauce)
var pievienot sēnes (šitake, šampinjonus, austersēnes, melnās sēnes - kas pa rokai un kas vairāk garšo)
mazliet ingvera, ja sasmalcinātais, tad 1 tējkaroti, ja svaigs, sasmalcināt un 1/2 tējkaroti.(bet nav obligāti)
ideālam variantam - grauzdēto sezameļļu.
tējkarote cukura.
rīsu vai pupiņu makaroni (var arī parastos spagetti)
Gatavošana:
Ja izmantojam spagetti, liekam vārīties ūdeni.
"Marinādei" sajauc 1 ēdamkaroti eļļu(sezam vai parasto), 2 ēdamkarotes sojas mērces, tējkaroti cukura un sasmalcinātu 1 ķiploka daiviņu. Sagriež gaļu plānās strēmelītēs un ieliek "marinādē", apmaisa un atstāj pa rokai.
Ja izmantojam parastos makaronus (ne rīsu vai pupiņu), liekam tos vārīties. Ja rīsu vai pupiņu, liek vārīties tikai ūdeni.
Tikmēr sagriežam burkānu (uz pusēm gareniski un tad arī strēmelītēs), sīpolu nomizojam un sagriežam 8 daļās, respektīvi 4 daivās, ko pārgriež pa vidu uz pusēm (ja bail no tik "dzīva" sīpola, var arī smalkāk - pusgredzentiņos ). To met uz pannas (parastās, nekādu vok nemaz nevajag (improvizācija taču).
Eļļā (sezam vai parastajā) uz lielas uguns viegli apcep sīpolus un burkānus. Nepārcept!!! Burkāniem jābūt ar svaigu kraukšķīti, taču ne jēliem, pēdējā brīdī piemet papriku, lai nedaudz apvīst.
Ja izmanto pupiņu vai rīsu makaronus, tagad metam tos verdošā ūdenī un izslēdzam gāzi (tie nav jāvāra).
Dārzeņus izmet ārā no pannas, un tur liek gaļas strēmelītes, apcep(uz tās pašas lielās uguns), un pieliek klāt gatavos dārzeņus, ja ir nolemts, piemet sagrieztas sēnes, ingveru, novāc uguni, noteikti 1-2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, un uzlej sojas mērci (GAIŠO!!!). Lai bišku slapjš. Apmaisam.
Nokāšam jebkurus makaronus, saliekam pa šķīvjiem un uzliekam pa virsu sacepto.
Īpašam fīlingam mēģinat ēst ar irbulīšiem.
Lai labi garšo!!!
Iesūtījis:
Eduards F

Komentāri

maare:
12.12.05 17:37:13

Nu to es saprotu! Paldies par interesanto recepti un veel interesantaako gatavoshanas izklaastu. Te var redzeet, ka cilveeks nav nodarbojies ar liekaam formalitaateem!!
Feliče:
05.01.06 22:37:06

Super ēdiens, tik garšīgi sanāca:)
Linda:
28.07.07 21:19:18

Ļoti garšīgi....viegli....un ātri pagatavojams :)
Linduks:
27.08.07 15:48:20

Šitais bija riktīgi ņamīgs :)
Andachan:
03.02.10 18:13:41

mmmmmmm!!!!!!
Joker:
28.02.10 11:48:39

Jā, nav slikts! Es cukura vietā pievienoju TERYAKI mērci. Gaļiņu pirms tam paturu Teryaki marinādē. Tag nevajag papildus ingveru. Arī sezameļļu. Galvenais šāda veida ēdieniem - nesautēt un nepārcept. Liela uguns un kraukšķīgi dārzeņi. Un vēl - sēnes pirms lietošanas tikai tīra - nemazgā. Sēnes ļoti iesūc ūdeni un tad negrib cepties, bet sautējas. Šāds variācijas gatavoju regulāri. izmantoju to, kas ir - cukini, baklažānus ar. Pašas gatavotajam "vairāk Saules Wok" nestāv ne klāt... :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS