Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/rudeniga-vista/

Rudenīgā vista

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3 vistas filejas, ja fileja dubultā, attiecīgi visu dubultojam
1 liels ābols - saldens, ar skābu neesmu mēģinājusi
1 TK malta ingvera
1/3 TK malta muskatrieksta
sāls
skābais krējums 15%, tik tējkarotes, cik filejas gabalu pannā
eļļa cepšanai
Gatavošana:
Pārgriež fileju tā, lai biezums apmēram vienāds, uz pannas lej mazliet eļļas, sakarsē to un 3 minūtes apcep tajā nomizotu, atseržotu un kubiņos ~3x3x3 cm sagrieztu ābolu, tad liek klāt fileju. 2 minūtes apcep to uz lielas uguns no vienas puses, tad 2 minūtes no otras, liesmu samazina un sāk burties ar garšvielām - apkaisa ar rupjo jūras sāli pēc garšas, pārsijā maltu (lietoju žāvēto) ingveru un muskatriekstu, uzpļeckina uz katra filejas gabaliņa 1 tējkaroti skābā krējuma un liek virsū vāku. Ja ir vēlēšanās, vistu var maisīt, grozīt, pieskatīt, bet, kā rāda mana vakardienas aizmāršība, tai nekas ļauns nenotiek arī pilnīgas ignorances gadījumā. Pēc 10 minūtēm liesmu nogriež un atstāj uz vēl 15-30 minūtēm zem vāka.
Pa to laiku arī piedevas - rīsi vai vārīti kartupeļi - ir gatavi, un arī svaigu tomātu salāti jau sagriezti, un āboli ar garšvielām un krējumu radījuši kolosāli skābeni pikantu mērci, ņamma.
Iesūtījis:
Elza

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS