Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/vista-ar-darzeniem-kiniesu-gaume/

Vista ar dārzeņiem ķīniešu gaumē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
vistas fileja
garšvielas
ķiploki
sīpols
dārzeņi
Gatavošana:
Gatavoju ar variācijām, atkarībā no pieejamajiem dārzeņiem. Pamatā ir vistas fileja (uz 2,5 cilvēkiem ņemu vienu fileju, ja gribas gaļīgāk - divas), ko sagriež nelielos gabaliņos un iemarinē (atkarībā no omas - visātrāk montreālas garšvielas kopā ar lietuviešu garšvielas medījumam ar kadiķa ogām, citrona sula; ja gribas ar ķīniskāku piesitienu, tad var marinēt sojas mērce vienādās attiecībās ar medu vai cukuru, tik pat etiķa, vēlams balzāmetiķa vai vīna, bet der arī parastais). Uz pannas - vok vai parastās, apcep smalki sakapātus ķiplokus (apmēram 2 ĒK), sīpolu (vidēju), pieliek nosusinātu gaļu un apcep. Ņem nost no uguns (ja slinkums liek klāt turpat dārzeņus).
Smalki sasmalcinātus burkānus (tos var cept reizē ar gaļu), kabaci vai baklažānu, cukīnī, brokoļus, var kukurūzu, papriku, tomātus (tos pašās beigās īsi pirms gatavs) un garšvielas. Pievieno apcepto gaļu, mirkli pasautē. Pēc izvēles var pielikt krējumu/majonēzi/tomātu mērci, var nelikt neko.
Labi sanāk arī ar saldētajiem dārzeņiem. Vistas fileju var aizstāt ar teļa gaļu vai cūkgaļu.
Iesūtījis:
pece

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS