Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/vista-garsaugu-merce/

Vista garšaugu mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 liela vista (apm. 1.5 kg)
1 TK sāls un ½ TK piparu
1 saišķītis bazilika
1 saišķītis pētersīļu
2 TK kaltēta timiāna
1-2 ķiploku daiviņas
2 EK eļļas
100 g gaļas buljona vai ūdens
Mērcei:
400 g cepešas buljona + gaļas buljona (kubiks+ūdens)
1 EK kviešu milti
100 g saldā krējuma
sāls, pipari
Gatavošana:
Vistu sadala četros gabalos, apsāla un uzber piparus. Zaļumus noskalo un sasmalcina. Notīra un izspiež ķiplokus. Sajauc ar zaļumiem. Vistas ādu nedaudz iegriež, lai aiz ādas varētu aizbāzt zaļumu maisījumu. Katru gaļas gabalu nosien ar kokvilnas diegu. Pannā sakarsē eļļu un apbrūnina vistas gabaliņus. Tad pievieno šķidrumu un sautē apm. 25-30 minūtes.Vistas gabaliņus izņem no trauka un pārklāj ar folliju. Vistas cepeša šķidrumu un gaļas buljonu sagatavo tā, lai kopā iznāk 400 ml gatavā buljona. Buljonu sabiezina ar ūdenī izšķīdinātiem miltiem un vāra vēl 5 minūtes. Pievieno atlikušos garšaugus.
Iesūtījis:
Edīte

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS