Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/vista-uz-sals-ar-kiplokiem/

Vista uz sāls ar ķiplokiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg rupjās sāls
vesela vista
malti melnie pipari
ķiploki
Gatavošana:
Uz cepamās pannas izber kilogramu rupjās sāls. Ņem vienu veselu, pliku vistu, pārgriež krūts kaula daļu un atver vaļā (padara plakanu). Vistu ierīvē ar sāli, pipariem un ķiplokiem, liek ar atvērto pusi uz leju (mugura, spārniņi uz augšu), liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz ~ 200*C vai mazliet vairāk grādiem parastā režīmā (augša, apakša, bez ventilatora) un cep, kamēr gatava (apm. 45 minūtes). Izvelk no krāsns un tūlīt noņem no sāls (tā paliek cieta kā klucis uz pannas). Sāls ir vienmērīgi sadalījusi karstumu, vista ir sulīga un ļoti garšīga.
Vista sāļa gan nesanāk. Sāls kalpo kā vienmērīga siltuma uzturētājs. Galvenais – sāli sausu uzbērt uz sausas pannas un neliet nekādus ūdeņus.
Iesūtījis:
Anemone

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS