Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/vistas-galas-edieni/vistina-pa-kiniesu-modei/

Vistiņa pa ķīniešu modei

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
vistas fileja (cik daudz paši varēs apēst)
burkāni (uz vienu fileju apmēram viens neliels)
paprika (viena uz 2-3 vistas filejām)
sīpoli (kā pašiem patīk)
ķiploki
sāls
malti melnie pipari
sojas mērce
medus
tomātu mērce
kartupeļu ciete

Gatavošana:
Sagriež vistas fileju mazos gabaliņos. Ieliek bļodiņā un pārlej sojas mērci (ne to tumšāko). Tikmēr gatavojam dārzeņus (arī ķiplokus un sīpolus). Griežam tādos gabaliņos, kā pašiem patīk. Kraukšķīgi un gardi ir tad, ja griež visu strēmelītēs. Liekam nelielā eļļas daudzumā apcepties pannā. Kad viss apcepies nedaudz zeltains, beram bļodiņā, lai pastāv.
Tajā pašā pannā gatavojamies cept vistiņu. Var arī vārīt eļļā, bet ir pārbaudīts, ka apcepot nelielā eļļas daudzumā arī ir kraukšķīgi un gardi. Tātad - mazos gabaliņus apvārtām kartupeļu miltos un metam iekšā pannā, kādu brītiņu cepam, lai ir zeltaini brūni. Kad pašiem šķiet, ka gatavs, atbrīvojam pannu mērcītes pagatavošanai.
Mērce: tomātu mērci, medu (2:1) un sojas mērci - cik pašam patīk, sajaucam bļodiņā un liekam pannā cepties - pakaramelizēties. Kad mērcīte tāda staipīga un brūngana, liekam klāt vistiņu un dārzeņus. Visu kopā kārtīgi sajaucam un gatavs!

*** var ēst ar rīsiem, bet man garšoja arī ar makaroniem. Dārzeņi var būt jebkādi. Tajā skaitā puravi, selerijas sakne, tomāti.
Gatavošanas laiks:
30 minūtes
Iesūtījis:
Kristīne

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS