Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/zoss-galas-edieni/cepta-zoss-upenu-sula/

Cepta zoss upeņu sulā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
~ 4 kg zoss
tauki cepšanai
sāls
malti melnie pipari
200 g selerijas
5 sarkanie sīpoli
2 āboli
½ TK timiāns
0,3l vistas buljons
0,2-0,3 l koncentrēta upeņu sulas
Mērcei:
0,5l gaļas mērces
2 ĒK kartupeļu vai kukurūzas milti
Gatavošana:
1. Zosi sadala gabaliņos.
2. Sagriež gabaliņos seleriju, sasmalcina sīpolus, ābolus sagriež. Karstumizturīgā traukā sakarsē taukus, ieliek dārzeņus un ābolus, apbrūnina. Pievieno sāli, timiānu, piparus.
Gaļu no visām pusēm apcep taukos, uzkaisa sāli un piparus. Pārliek no pannas cepamā veidnē. Pārlej vistas buljonu un upeņu sulu, uzliek vāku. Cep 1-1,5 stundu 200*C.
3. Izņem zosi no cepamās veidnes, kārto cepamā plātī ar ādu uz augšu. Minūtes 5 cep, līdz ādiņa apbrūnē.
4. Izkāš buljonu un cik iespējams nosmeļ taukus. Šķidruma daudzumu papildina ar vistas buljonu, lai būtu 0,5 litri. Uzvāra, iebiezina ar miltiem (šķaida ar aukstu ūdeni), pasāla un papiparo.
5. Pasniedz ar mērci, sarkaniem kāpostiem, veseliem ceptiem kartupeļiem un dārzeņiem.
Jāpiebilst, ka man tās mērces parasti sanāk pārāk daudz. Izskatās gari un grūti, bet patiesībā nekas traks nav.
Iesūtījis:
Panaceja
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS