Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/zoss-galas-edieni/vira-recepte-zoss-cepetim/

Vīra recepte zoss cepetim

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
zoss
rupjais sāls
kadiķa ogas
antonovka vai skābi āboli
žāvētas plūmes
krustnagliņas
brendijs
Gatavošana:
1. Zosei jābūt ne savā nāvē mirušai, citādi cepetis būs sūkājamais.
2. Iepriekšējā vakarā zosi ierīvē ar rupjās sāls un saberztu kadiķa ogu maisījumu.
3. Izņem ārā liekos taukus kurus var noplēst nost.
4. Sagriež antonovkas, pieliek žāvētas plūmes, krustnagliņas, brendiju. Noliek, lai savelkas.
5. Zosi noliek vēsumā.
6. No rīta zosi piepilda, aiztaisa vēderu ciet ar sērkociņiem, skaliņiem. Diegs sadeg, tāpēc to nelietoju.
7. Uz 1 kg putna ir jārēķina 1 stunda cepšanas.
8. Putniņu pilnībā ietin folijā.
9. Liek krāsnī uz restēm pie 200*C un cep 3/4 no paredzētā laika.
10. Palieciet apakšā pannu, kur taukiem tecēt un uzlieciet izkausēties uz tās liekos taukus, kurus izņēmāt ārā vakarā. Uz tiem vēlāk varēs cept gardus kartupeļus.
11. Pēc noteiktā laika izņem putniņu, noņem foliju un liek krāsnī brūnināties. Pasniedz ar vēdera pildījumu, brūkleņu zapti un ceptiem kartupeļiem.
Diētisks ēdiens tas nav noteikti, tādēļ slaidās līnijas ieturētājiem vēlams uzturēties ārpus mājas.
Iesūtījis:
Kate

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS