Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/zoss-galas-edieni/zoss-apelsinu-merce/

Zoss apelsīnu mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4 zoss krūtiņas (200 g katra)
sāls
malti melnie pipari
malta paprika
5 nelieli burkāni
1 ĒK sviesta
1 TK cukura
500 ml vistas buljona no kubiņiem
3 apelsīnu sula
4 ĒK apelsīnu džema
1 ĒK kartupeļu cietes
Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem. Krūtiņas noskalo, nosusina, ar asu nazi iegriež ādiņu, ierīvē ar sāli, pipariem un papriku. Pannu sakarsē, un krūtiņu no abām pusēm apcep.
Pārliek gaļu cepešpannā, pārlej ar sulu, kas izdalījusies cepot un cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
Burkānus noskalo, nomizo un balanšē verdošā ūdenī 10 minūtes, notecina sietā un apcep izkausētā sviestā 5 minūtes .Pārkaisa ar sāli, cukuru un apbrūnina vēl 2 minūtes. Buljonam pievieno apelsīnu sulu un džemu, uzvāra, pievieno nelielā siltā ūdens daudzumā izšķīdinātu cieti. Krūtiņas sagriež šķēlēs, kārto šķīvī un pārlej ar mērci.
Iesūtījis:
Lilita

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS