Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/putnu-galas-edieni/zoss-galas-edieni/zoss-cepetis-ii/

Zoss cepetis II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 zoss
ūdens
sāls
Gatavošana:
Notīrītai zosij nocērt galvu ar kaklu, spārnus, kājas un apakšējo griezumu aizšuj. Zosi no visām pusēm ieberž ar sāli, liek uz pannas ar krūti uz leju, pārlej nedaudz ar ūdeni un cep karstā krāsnī, aplaistot ar vārošu ūdeni. Pusizceptu apgriež un, tāpat aplaistot , turpina cepšanu, līdz cepetis gatavs. Aplaistīšana ir ļoti svarīga, jo tad cepetis ir mīksts un sulīgs.
Ja zoss trekna, tad cepot iztek daudz tauku. Tie jānosmeļ, lai nesadegtu. Lai gatavais cepetis būtu irdenāks, ieteicams zosi 20 minūtes pirms gatavības pārlaistīt ar dažām kārotēm auksta ūdens. Jauna zoss cepsies 1-1,5, vecāka 2-3 stundas. Labam cepetim jābūt gaiši brūnam, mīkstam un sulīgam.
Gatavošanas laiks:
~ 3 stundas
Iesūtījis:
Absente

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS