Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/gailenu-risoto-i/

Gaileņu risoto I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
olīveļļa
sviests
150 g risoto rīsi
125 ml baltvīns (var aizstāt ar buljonu)
1l vistas buljons
1 sīpols, parupji sakapāts
1 ķiploka daiviņa, sakapāta
200 g gaileņu
sauja rīvēta Parmas siera
Gatavošana:
Sviestā apcep gailenes, kad šķiet, ka gatavas, atliek malā.
Eļļā (vai sviestā) apcep sīpolu un ķiploku, līdz sīpols ir caurspīdīgs. Tad pieber rīsus, apmaisa, lai tie vienmērīgi noklātos ar eļļu un pa laikam apmaisot cep līdz rīsi ir caurspīdīgi. Pielej vīnu (vai 125 ml buljonu) un visu laiku maisot cep (vāra?), līdz vīns iztvaikojis. Tālāk turpina kā parasti - pielej kausu buljona, visu laiku maisot vāra, līdz šķidrums iztvaikojis/iesūcies rīsos, tad pielej nākamo kausu buljona un tā turpina, līdz rīsi gatavi. Var gadīties, ka buljons paliks pāri, var gadīties, ka pietrūks (tādā gadījumā vienkārši izlīdzas ar karstu ūdeni).
Kad rīsi ir gatavi, pievieno apceptās gailenes, Parmas sieru, ja vajag arī sāli un piparus. Pasniedzot pārkaisa ar Parmas sieru.
Iesūtījis:
Mafalda
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

pem:
05.10.11 18:32:40

paldies par recepti! sanaaca ljoti garshiigi

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS