Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/jera-galas-plovs/

Jēra gaļas plovs

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
120 g jēra gaļas
15 g tomātu pastas
20 g burkānu
20 g sīpolu
20 g rīsu
160 ml buljons vai ūdens
eļļa vai tauki
sāls
garšvielas
zaļumi
Gatavošana:
Gaļu sagriež, nelielos gabalos, svars ~20 g un apcep uz sakarsētas pannas, līdz gaļa nedaudz apcepjas. Gaļu pārliek dziļā katlā, pārlej ar buljonu vai ūdeni, lai šķidrums pārsedz to, pievieno taukos apceptus, gabaliņos sagrieztus vai sarīvētus burkānus, apceptus sīpolus, tomātu pastu, sāli, melnos piparu graudiņus un uzvāra.
Rīsus nomazgā, pievieno gaļai, pievieno vēl lauru lapas, visu izjauc un vāra uz lēnas uguns līdz rīsi uzbriest, ik pa laikam samaisot ar koka lāpstiņu, lai nepiedeg. Kad rīsi piebrieduši un šķidruma vairs nav, trauku ar plovu cieši nosedz ar vāku, liek cepeškrāsnī uz 1 stundu vai satin segās. Plovam nav obligāti jāpievieno tomātu pasta, bet tā vietā, tad pievieno gabaliņos sagrieztus vai sarīvētus burkānus.
Pirms pasniegšanas plovu izmaisa un pasniedz karstu.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS