Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/plovs-bez-maisisanas/

Plovs bez maisīšanas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg gaļa: vistas, cūkas, jēra
500 g rīsu (Valdo zilie)
3 sīpoli
3 burkāni
lauru lapas
sāls
melnie piparu graudiņi
garšvielu maisījums
ķiploki
Gatavošana:
Rīsus nomazgā siltā ūdenī vairākas reizes, līdz ūdens vairs nepaliek balts (tad rīsi būs irdenāki). Pārlej verdošu ūdeni un atstāj uzbriest (tad ātrāk izvārīsies) līdz būs nepieciešami. Kamēr rīsi briest sagatavo gaļu.
Visu taisa katlā. Katlā izkausē taukus vai eļļu. Karstos taukos vai eļļā liek iekšā gabaliņos sagrieztu gaļu un apcep. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, pievieno katlā (jo vairāk burkānu, jo plovs būs dzeltenāks) un pacep kopā ar gaļu. Pievieno sagrieztus sīpolus un apcep. Pievieno garšvielas: lauru lapas, melnos piparu graudiņus, sāli un citas garšvielas. Uzlej ūdeni, tā lai nosedz, uz nelielas uguns, nedaudz pasautē. Kad gaļa pusgatava, iemaisa rīsus, pārlej ūdeni tā, lai nosedz un vēl 3 cm vairāk uzlej ūdeni. Uzliek vāku, nogriež ļoti mazu uguni un atļauj vārīties, līdz rīsi mīksti. ! NEMAISA!
Kad rīsi gatavi, uzgriež ķiploka daiviņas, samaisa un atstāj nedaudz ievilkties.
Iesūtījis:
Lora

Komentāri

alona:
09.03.08 11:51:38

prijatnogo apetita

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS