Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/plovs-cepeskrasni/

Plovs cepeškrāsnī

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
½ kg cūkgaļa
2 burkāni
2 sīpoli
6 daiviņas ķiploka
eļļa
sāls
cukurs
pipari
1 kg tvaicētu rīsi
tomātu pasta
lauru lapas
muskatrieksts
Gatavošana:
Ieslēdzam cepeškrāsni, gaļu sagriežam kubiņos. Notīram 2 burkānus, 2 sīpolus un kādas 6 daiviņas ķiplociņu. Apcepam gaļu, pievienojam burkānu stienīšus, sīpolu ripas, apcepam visu kopā, tad garšvielas, ķiploki un, ja liksi tomātu pastu. Virumam šinī fāzē jāgaršo spēcīgi saldi – sāļi - skābi.
Rīsus noskalo, pievieno pannas saturu, piešauj nedaudz eļlu un apmēram 2/3 no kopējā daudzuma ūdeni. Visu izmaisam, pagaršojam, veicam garšas korekcijas (ja ir vajadzība). Konsistencei jābūt tādai, lai koka lāpstiņa pāris sekundes pastāvētu, tad slīdētu uz sāniem. Man šitā padarīšana ļoti labi ietilpst 6 l katlā. Liekam vāku un uz ~ 1 stundu, liekam tagad jau karstajā cepeškrāsnī.
Iesūtījis:
Persija

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS