Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/plovs-kartas/

Plovs kārtās

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
gaļa
sāls
malti melnie pipari
sīpoli
ķiploki
eļļa
burkāni
rīsi
Gatavošana:
Gaļu sagriež kubiciņos. Ņem pannu un apcep gaļu, pieliek sāli un piparus pēc garšas. Gaļu apcep brūnu, tad ieliek katliņā, kurā gatavos plovu. Apcep sīpolus, ķiplokus. Kad apcepti arī liek klāt pie gaļas, kas atrodas jau katliņā. To visu nemaisa, bet liek tikai virsū. Katliņā ielej eļļu, lai nedaudz nosedz gaļu ar sīpoliem. Sarīvē burkānus. Burkānus var nedaudz apcept, var arī nē. Burkānus liek katliņā, nemaisa.
Pašās beigās pieliek rīsus. Tad lej katliņā vārītu ūdeni, lai nosedz rīsus, nedaudz vairāk kādu 1 cm. Pa virsu ieliek vēl ķiploka daiviņas nesagrieztas. Sautē uz mazas uguns, kamēr rīsi gatavi un ūdens vairāk nav. Plovu samaisa un 10 minūtes ļauj ievilkties.
*ja grib vēl tādu pikantāku, tad var pielikt vēl kečupu vai tomātu mērci.
Iesūtījis:
esska

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS