Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/plovs-no-vistas-galas/

Plovs no vistas gaļas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
eļļa vai tauki
1 kg vistas
2 sīpoli
2 burkāni
800 g Valdo zilie rīsu
malti melnie pipari
lauru lapas
garsvielu maisījumi
ķiploki
Gatavošana:
Plovu gatavoju katlā:
Rīsus nomazgā vairākos siltos ūdeņos, līdz ūdens vairs nav balts. Aplej ar karstu ūdeni, lai uzbriest.
Uzkarsē eļļu vai taukus.
Vistu sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz lielas uguns.
Sīpolus sagriež, pievieno apceptai vistai un apcep.
Pievieno rīvētus burkānus un apcep.
Pielej ūdeni, pievieno garšvielas (izņemot ķiplokus), uzliek vāku un nedaudz pasautē.
Pievieno rīsus, uzleju ūdeni, lai nosedz rīsus un vēl 2 cm pa virsu, samaisa, nogriež mazu uguni, uzliek vāku un sautē. ! nemaisa!
Kad plovs gatavs. Piegriež ķiplokus, beidzot samaisa un uzliek vāku, lai savelkas.
Iesūtījis:
Lora

Komentāri

Iveta:
28.02.07 18:17:52

Liku 4 sīpolus un 3 burkānus. Sanāca ļoti garšīgi (bet 800 g rīsu varētu būt par daudz, es ņēmu 500 g uz 800G filejas) lielam katlam!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS