Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/risi-ar-olu-un-sojas-merci/

Rīsi ar olu un sojas mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
vārīti rīsi
sviests
ola
garšvielas
sojas mērce
Gatavošana:
Vārītus rīsus liek uz karstas pannas, kurā ir izkausēts nedaudz sviests. Mazliet pacepina, bet mazliet, uzlej ar garšvielām sakultu olu un maisot cep, līdz ola sarecē.
* Konsistence un izskats ir uz īsto pusi, bet īstās garšvielas vēl jāatrod. Šobrīd lieku sojas mērci, bet man šķiet, tur vajag vēl kaut ko. Varbūt vajag MSG (monosodium glutamate)- ko lieto pilnīgi visās ķīniešu virtuvēs, pieļauju, ka arī iekš LV tāpat dara un profesionāļi lieto tumšo, nevis gaišo sojas mērce - arī no tā garša var mainīties.
** ģimenē iegaršojās ķīniešu ēstuves rīsi ar olu un tad eksperimentālā veidā „metodom tika” tiku pie šīs receptes.
Iesūtījis:
svešiniece

Komentāri

Indriķis:
12.12.10 17:35:28

Šito pagatavoju atrodoties Holandē, ļoti garšīgi sanāk, viegli pagatavojams, turklāt lēti!
Iesaku pie pasniegšanas piedāvāt krējumu, tad vispār super! +Izmantoju klāt mazliet muskatriekstu, fantastisch ;)
Labu apetīti!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS