Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/risi-ar-safranu/

Rīsi ar safrānu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
400 g rīsu
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
3 tējk. olīveļļas
1 tējk. safrāna pavedienu
1 1/4 l buljona
1/8 l baltvīna
50 g sviesta
75 g rīvēta Parmas siera
sāls
malti melnie pipari
Gatavošana:
Sīpolu un ķiploku nomizo, sīki sakapā. Sakarsē katliņā olīveļļu un tajā viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pieber rīsus, safrāna pavedienus, labi samaisa. Pielej pusi buljona un uzliek vāku un vāra pēc uzvārīšanas vēl 10 min.
Noņem vāku un sautē vēl pusstundu. Pa šo laiku pielej atlikušo šķidrumu - vispirms vīnu. Kad tas iesūcies, pamazām pielej atlikušo buljonu un samaisa.
Beigās ar dakšiņu iecilā sviestu un rīvēto sieru, pieber sāli un piparus.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

...:
15.09.08 17:42:05

mm,tik garsiigi meeginiet,meeginiet meeginiet. garos tas garanteets.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS