Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/risi-indiesu-gaume-ar-garsvielam/

Rīsi indiešu gaumē ar garšvielām

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
basmati rīsi (der arī Valdo brūnā paciņā)
2 EK ingvera sakne
4 ķiploka daiviņas
liels sīpols
čilli pipars
turmeriks(dzeltens pulveris)
tomāts
Gatavošana:
Smalki sasmalcināto ingveru, ķiploku, sīpolu un čilli apcep, sabrūnina eļļā un tad liek klāt smalki sagrieztu tomātu +sāli +turmeriku un lai tas tomāts "izkūst", maisi.
Tad liek klāt paredzēto rīsu daudzumu, visu samaisa un pielej ūdeni (3-4cm) pāri rīsiem. Vāku virsū un uz lēnas uguns vārās. Ja rīsi ir gatavi, bet ūdens vēl mazliet ir, tad slēdzu ārā uguni un uzlieku vāku, tas pastāv 10 min un ir sasūcies, tad rīsi ir irdeni. Vārīšanās procesā neko nemaisa.
Tajā brīdī, kad liek klāt rīsus, pirms tam var likt arī vistas gabaliņus un tad rīsus. Tad būs rīsi ar vistu.
Iesūtījis:
Lali

Komentāri

la la:
25.12.08 17:03:40

ir liela atskiriba 3 vai 4 cm udens virs risiem.vispar ne vairak ka 2 cm jabut.javara uz lielas liesmas un kad uneds sasucies risos,tad janogriez liesma uz munimalas uguntinas un jaatstaj uz 10 min.tad ir perfekti.
ali:
23.01.10 13:22:40

Katram savs veids kā vārīt rīsus, piemēram es rīsus vāru tā....Uzvāru lielu daudzumu ūdens, tad pievienoju 3 glāzes rīsus un vienu ēd. karoti sāls un vāru uz lielas uguns un tekoši maisu, kad rīsi sāk palikt mazliet caurspidīgi varētu teikt pusgatavi, dad visu to nokāš dušlakā adber atpakaļ katlā un uz pannas uzvāra eļlu tā ka iemet rīsu vienu un tas momentā paliek brūns eļļu vajag tik daudz lai nosedz pannas dibenu tad visu to uzgāž virsū rīsiem kas ir katlā atri uzliek vāku un uz minimālākā uguns vāra apmēram 15-20 min nenoņemot vāku un pectam apmaisa un ir super!!!!!!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS