Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/risoto-cepeskrasni/

Risoto cepeškrāsnī

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250g kūpināta bekona vai kūpinātas cīkgaļas krūtiņas, sagrieztas mazos gabaliņos
1 sīpols, sagriezts kubiņos
25 g sviesta
300 g risoto rīsu
pusglāze baltvīna (pēc vēlēšanās)
150 g ķiršu tomātiņu, sagrieztu uz pusēm
700 ml vistas buljona
50 g rīvēta parmezāna
Gatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200*C. Bekona gabaliņus apcep cepeškrāsnī sautējamā katlā 3-5 min., līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi. Pievieno sīpolus, sviestu un cep vēl 3-4 minūtes, līdz sīpoli mīksti, ieber katlā rīsus un apmaisa, līdz tie pārklāti ar sviestu. Pārlej ar vīnu un karsē 2 min., līdz vīns ir uzsūcies.
Liek klāt tomātiņus, pielej karstu buljonu, visu apmaisa. Uzliek labi pieguļošu vāku un cep cepeškrāsnī 18 minūtes, līdz rīsi tikko gatavi. Iemaisi risoto lielāko daļu parmezāna. Ar atlikušo pārkaisa ēdienu pirms pasniegšanas.
Gatavošanas laiks:
40 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS