Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/risoto/

Risoto

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
rīsi
liels sīpols
2-3 ķiploku daiviņas
zaļie zirnīši
burkāni
sēnes
u.c. dārzeņi pēc vēlmes
Gatavošana:
Rīsus sacep nelielā eļļas daudzumā- viegli zeltainus, pievieno sīpolu un pāris ķiploku daivas. Sautē nelielā ūdens daudzumā. Pamazām ber klāt zirņus, burkānus, sēnes u.c. var nebērt neko. Visu gatavo uz lēnas uguns līdz gatavs. Tieši apcepšana nodrošina rīsu irdenumu.
Garšvielas tiek pievienotas pēc ūdens. Bez latviskajiem sāls un pipariem man patīk baziliks un malti saldie pipari.
Iesūtījis:
Bulta

Komentāri

slaists:
21.02.09 21:39:23

Man liekas garšīgāk, ja garšvielas pievieno eļļai (izņemot, protams, zaļumus). Tad visi rīsi ar tām garšām sasūcas ļoti vienmērīgi. Un par lieliskāko garšvielu rīsiem uzskatu kurkumu.
Kristine:
17.07.10 16:30:35

un veel ir garshiigi, ja pievieno baltviinu
Velniņš:
07.11.10 18:58:59

Nesapratu, rīsi ir jāvāra pirms tam vai nav ?
kanēļmaizīte:
05.01.11 15:00:14

Velniņ, nav tak jāvāra! Pa taisno no pakas uz pannas! :))))

P.S. pielej baltvīnu/vai ūdeni

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS