Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/savadaks-plovs/

Savādāks plovs

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 paliels sīpols
2 ĒK sviesta
1,5 krūzes rīsu
gandrīz 3 krūzes ūdens
~ 700 gr vistas mādziņu
1 burkāns
1 sarkanā paprika
1 burciņa Spilvas saldskābās Ķīnas mērces
1/2 krūze apelsīnu sulas
garšvielas - sāls, kurkuma, drusku pipari
Gatavošana:
Vistu mādziņas iepriekš noskalo, katliņā ielej ūdeni un sautē, kamēr mīkstas. Uz pannas izkausē sviestu, viegli apcep sīpolus, uzber rīsus, visu samaisa un ļauj pāris pāris minūtes pacepināties. Ja rīsi sāk ievilkt sviestu, var uzmest vēl kādu piciņu. Tad uzlej ūdeni, piemet sāli un kurkumu, ļauj uzvārīties, visu ielej pīlē un šauj iekšā iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.
Es cepu pie 250*C ~15 minūtes. Rīsi, sacepti kopā ar sviestu, ļoti ātri ir gatavi, tāpēc pārāk ilgi nebūtu jācepina, lai nesanāk biezputra.
Tad izņem no cepeškrāns, pieliek sautētās mādziņas, var iemaisīt rīsos, var tāpat atstāt pa virsu. Tad pieliek mazos kubiņos sagrieztu papriku, sīki sagrieztu burkānu, pāri pārlej Spilvas saldskābo mērci, tad tukšajā burkā ielej apelsīnu sulu, apskalo burku, šito pārlej pāri un vēl uz minūtēm 10 liek cepeškrāsnī.

*ideju par apelsīnu sulu patapināju no receptes par skābiem kāpostiem ar apelsīnu sulu - arī pie rīsiem iet ļoti labi klāt. ļoti interesanta garša beigās sanāk.
** kādam mājās 400 kg skābā krējuma, man nu sanāca šitā ar rīsiem (kilogrami seši laikam). Nolēmu uztaisīt plovu, bet šoreiz drusku savādāku nekā vienmēr. Iznāca ļoti garšīgs. Šī varētu būt piemērota recepte saldskābi pikantu ēdienu cienītājiem.
Iesūtījis:
abruks

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS