Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/risu-edieni/savvalas-risu-ragu/

Savvaļas rīsu ragū

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 g savvaļas rīsu
1 baklažāns
1 zaļa paprika
1 sarkana paprika
500 g cukini
4 tomāti
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
3 ĒK olīveļļas
1/2 saišķītis pētersīļu
2 zariņi timiāna
1 zariņš rozmarīna
1 ĒK sviesta
Gatavošana:
Rīsus uzvāra 400 ml vieglā sālsūdenī un turpina sautēt uz lēnas uguns 35 minūtes. Dārzeņus nomazgā, notīra.
Baklažānus sagriež šķēlītēs, pārkaisa ar sāli un ļauj ievilkties apmēram 10 minūtes. Papriku notīra, sagriež gabaliņos, cukini-ripiņās. Tomātiam izņem sēklas un sagriež kubiņos. Sīpolus sagriež gredzenos, ķiplokus notīra un sīki sakapā. Pannā sakarsē eļļu .Baklažānu šķēlītes nosusina un apcep aļļa kopā ar papriku, cukini, sīpolu, tomātiem un ķiplokiem.
Zaļumus noskalo, norauj lapiņas un pievieno dārzeņiem. Pievieno sāli, piparus pēc garšas un sautē uz vidēji lielas liesmas 10 minūtes. Rīsiem pievieno izkausētu sviestu un pasniedz kopā ar dārzeņiem.
Iesūtījis:
Lilita

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS