Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/sautejumi-sacepumi/baklazanu-galas-kartojums/

Baklažānu - gaļas kārtojums

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 kg lielu baklažānu
1 kg maltas gaļas
1/2 tases eļļas
2 lieli sīpoli
5 nogatavojušies tomāti
1/2 tases sausa baltvīna
sāls
pipari
Kefalotiri siers ( rīvēts)
skābs krējums
eļļa
Gatavošana:
Baklažānus nomazgā, nomizo un sagriež lielās, bet plānās šķēlēs. Apsāla un ļauj šķēlēm nožūt. Malto gaļu un sasmalcinātos sīpolus apbrūnina eļļā. Apcepto gaļu aplej ar vīnu, pievieno tomātus ( pirms tam noņem mizu un sasmalcina), sāli, piparus. Masai ļauj vārīties tik ilgi, līdz viss šķidrums iztvaiko. Tad eļļā apcep baklažānus. Ņem lielu un dziļu cepamo pannu un veido kārtas- baklažāni, ko apkaisa ar sieru, maltā gaļa, to arī apkaisa ar sieru, un atkal baklažānu kārta, ko arī apkaisa ar sieru. Pašās beigās uzlej krējumu, arī tad uzkaisa sieru, lai šī kārta būtu stingra. Liek cepeškrāsnī.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Iesūtījis:
Vineta
 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS