Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/sautejumi-sacepumi/sautejums-francu-zemnieku-gaume/

Sautējums franču zemnieku gaumē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
700 g liellopa vai teļa krūšu gabals ar kauliem
400 g gaļas buljons (var mazāk)
3 sīpoli
2 burkāni
1 pastinaks
½ selerijas sakne
4 - 5 kartupeļi
½ maza kāpostgalva
1 puravs
5 ķiploka daiviņas
lauru lapa
sāls
malti melnie pipari
svaigi sasmalcināti pētersīļi
nedaudz saldais krējums
Gatavošana:
Gaļu sagriež gabalos un pievieno buljonu. Vāra to apmēram 1 stundu 15 minūtes, līdz gaļa mīksta.
Sīpolu, burkānus, patinaku, seleriju, puravu un kāpostu apcep uz pannas. Visu liek katlā pie gaļas, arī kartupeļus, saspiestu ķiploku un saberztu lauru lapu. Vāra 30 minūtes.
Beigās pievieno skābu krējumu un samaisa. Pievieno pētersīļus un sāli, piparus.
Padoms: pastinaku var aizstāt ar pētersīļa sakni.
Sautējuma mitrumu var kontrolēt beigās, kad viss gatavs, ja ir par šķidru, tad ar vaļēju vāku pavārīt tik ilgi līdz nevēlamais ūdens daudzums iztvaikojis.
Iesūtījis:
sonicfox
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS